CREDO DESIGN

ARHITECTURĂ ȘI RESTAURARE | URBANISM ȘI AMENAJARE PEISAGERĂ | DESIGN | CONSULTANȚĂ | CERCETARE

1/

CENTRUL CULTURAL
RADU SERBAN VOIEVOD

ARHITECTURĂ ȘI RESTAURARE
Toate stirile

2

 

Locaţie  I  judeţul Giurgiu, comuna Comana, str. Radu Şerban nr. 392

Beneficiar  I  CONSILIUL JUDEŢEAN GIURGIU

Perioadă  I  2014-2015

Stadiu  I  D.T.A.C.

Slide39

Prin proiectul ″CENTRUL CULTURAL RADU ŞERBAN VOIEVOD – MÂNĂSTIREA COMANA″  se urmăreşte dezvoltarea Mânăstirii COMANA în scenariul transformării și adaptării vieții monahale la cerințele sociale și culturale actuale. Mânăstirea COMANA dorește să dezvolte un nod cultural puternic care să vină în sprijinul comunităţii locale prin dezvoltarea de ateliere educaţionale şi de creaţie, ateliere de meșteșuguri și tehnici tradiționale de prelucrare a materialelor.

Intervenţiile propuse urmăresc îmbunătăţirea situaţiei existente pe proprietatea aferentă Mânăstirii Comana, imediata vecinătate a Neajlovului, prin dezvoltarea unei soluţii unitare şi integrate de corpuri anexă – extinderi în relaţie cu mediul natural, utilizând tehnici şi materiale tradiţionale, în spiritul locului.

Aceste intervenţii nu presupun lucrări sau modificări asupra ansamblului Mânăstirii şi a corpurilor sale anexe existente, în curs de execuţie şi vor avea în vedere relieful existent cu propuneri de intervenţie minimale.

Lucrările ce se vor executa, prin construcţiile propuse vor genera spaţii noi necesare Mânăstirii Comana – spaţii de cazare pentru pelerini, spaţii de conferinţe pentru Centrul Cultural, zone pentru meşteşuguri şi adăposturi pentru animale, într-o concepţie unitară subordonată ierarhic monumentului istoric. Amenajările exterioare, prin aleile şi zonele propuse pe insulă, vor constitui o zonă de loisir atractivă pentru pelerini şi vizitatori, care prin materialele alese şi modul de dispunere spaţială se vor integra în peisajul existent, fără a dăuna cadrului natural extrem de valoros.

Zona de loisir se va delimita vizual şi fizic de zona de dependinţe şi anexe gospodăreşti a Mânăstirii, vitală pentru buna funcţionare a vieţii de obşte.

Slide47

 

 

 

Trapeza (Radu Florea - Max+Mentalray)

 

 

 

 

follow and like us: