CREDO DESIGN

ARHITECTURĂ ȘI RESTAURARE | URBANISM ȘI AMENAJARE PEISAGERĂ | DESIGN | CONSULTANȚĂ | CERCETARE

1/

Hristo Botev 42

Maecenas hendrerit rhoncus aliquam. In pellentesque, sapien id facilisis eleifend, neque purus molestie urna, sit amet imperdiet augue purus quis enim.

Lucrari

H1

Locaţie | bdul Hristo Botev, nr. 42, sector 3, Bucureşti

Beneficiar | fam. Ion și Elvira PETRE

Categorie  Imobilul din bdul Hristo Botev nr. 42, apartine zonei protejate nr. 8 – Bulevardul haussmannian de ţesut  – HRISTO BOTEV, subzona Cp1b, , conform PUZ- Zone Construite Protejate – Municipiul Bucureşti, 2000.

Perioadă |  2011

Stadiu  Executat

H2

Structura de rezistenţă a imobilului va suporta consolidări minimale la nivelul parterului, respectiv cămăşuieli, precum şi refacerea scării de acces din lemn spre podul existent, care va fi mansardat. Această scară este poziţionată în zona secundară de acces a casei, zona definită ca a fi zonă de serviciu / secundară. Amenajările interioare constau în lucrări de reparaţii curente la parter, reconfigurarea scării de lemn, de acces spre pod, compartimentarea podului pentru funcţiunea de locuinţă – 3 camere / dormitoare, 2 băi, hol de acces şi cameră de serviciu, cu un acces spre o terasă nou constituită pe zona de acces presentă a acoperişului actual.

Din punct de vedere structural  imobilul este in intregime din zidarie de caramida de la  nivelul fundatiilor pana la acoperis. Acoperisul este realizat din sarpanta de lemn   cu invelitoare de tabla.

Este un imobil construit pentru funcţiunea de locuinţă unifamilială, folosit de-a lungul vremii de mai multe familii. În prezent a revenit parţial la funcţiune unifamilială, rămânănd doar în zona de serviciu ca locuinţă separată pentru o a doua familie, cu acces separat / independent din exterior.

H4

H3

Structura existentă a întregului imobil permite mansardarea podului existent pentru funcţiunea de locuinţă, cu intervenţii minimale la parter de cămăşuieli ale zidurilor interioare, conform proiectului de structură anexat.

Planşeele se vor reface din lemn, mai puţin pe zona de anexă/ secundară a casei, unde spaţiul de la etaj aparţine altui proprietar.

Zugravelile interioare vor reface ambientul original al casei, cu decoraţii la nivelul uşilor de acces şi zona inferioară a tavanului. La mansardă peste zona de cornişă, cu o retragere minimală, iluminatul natural al noilor camere se va rezolva cu introducerea unei zone vitrate de aprox. 60 cm, perimetral pe cele 3 faţade ale corpului principal, deasupra căruia se transformă podul în mansardă.

Acoperişul va fi refăcut în întregime pe zona corpului principal, preluând integral pantele existente. Toate încăperile noi ale mansardei vor primi pentru o mai bună iluminare naturală, ferestre tip tabacheră sau Velux, care să suplimenteze iluminatul creat prin ferestrele de la nivelul superior al cornişei.

Toate tâmplăriile noi propuse vor fi din lemn stratificat cu geam termoizolant.

Şarpanta se va reface din lemn cu invelitoare din tablă şi va suporta modificări benefice atât pentru scurgerea corectă a apelor pluviale, cât şi modificări necesare transformării podului în pod locuibil, cu realizarea unei terase parţiale pe partea din faţă, terasă aproximativ invizibilă din stradă, de la nivelul ochiului.

Se va reface scara de acces, cu o scară tot de lemn, cu vang din lemn, care va merge de la parter, pană la podul mansardat.

Grupurile sanitare noi se vor amplasa pentru o bună funcţionare a imobilului pentru ca zona de locuire de la mansardă să poată funcţiona şi independent de parter.

* * *

echipa de proiectare:

arhitectură:

S.C. CREDO DESIGN S.R.L.

şef proiect complex: arh. ing. Aurora TÂRȘOAGĂ, specialist atestat M.C.C.

arh. stagiar Marko PUDAR

arh. Cosmin IONESCU

c. arh. Marius PODOSU

proiectanţi de specialitate:

structură:

prof. dr. ing. Mircea CRIȘAN

instalații:

S.C. ADDICT-INVEST S.R.L.

 

follow and like us:
error