CREDO DESIGN

ARHITECTURĂ ȘI RESTAURARE | URBANISM ȘI AMENAJARE PEISAGERĂ | DESIGN | CONSULTANȚĂ | CERCETARE

ASOCIAȚIA CULTURALĂ RĂDĂCINI

motto: “Din rădăcini proprii, în adâncimi proprii se naște civilizația adevărată a unui popor” – Mihai Eminescu

ASOCIAȚIA CULTURALĂ RĂDĂCINI

Asociația Culturală Rădăcini a realizat mai multe proiecte culturale, activități educative și de promovare a istoriei, culturii și civilizației carpatice, precum:

-Publicația “Rădăcini”: revistă de cultură și civilizație carpatică. Revista este un mijloc constant de colectare, centralizare și diseminare a informațiilor de către membrii asociației, cercetători, istorici, filologi, arhitecți etc. Alături de o gamă extinsă de informații istorice, revista conține și momente artistice, secțiuni de umor, secțiuni interactive și formulare de contact, toate într-o apariție grafică profesională.

-„Punți peste timp” 2015-2016. Proiectul educațional “Punți peste timp” a fost realizat în parteneriat cu Școala Gimnazială “Dr. Aurel Vlad”, din Orăștie, județul Hunedoara. Alături de Școala Gimnazială “Dr. Aurel Vlad”, în proiect au mai fost co-optați parteneri din sectorul educațional și cultural: Inspectoratul Școlar al Județului Hunedoara – Deva și Muzeul de etnografie și folclor din Orăștie. Proiectul “Punți peste timp” a avut ca obiectiv cultivarea și promovarea valorilor tradiționale , a tehnicii populare, a obiceiurilor socio-culturale arhaice, în rândul elevilor, funcționând ca un instrument de augmentare a structurii educaționale actuale. De asemenea, proiectul a fost văzut pozitiv de toate autoritățile locale, acesta având impact foarte mare și în rândul cadrelor didactice, părinților elevilor, administrației locale – actori implicați activ în educarea și formarea noilor generații.

-“Calendarul Sărbătorilor Dacice”.  Asociația Culturală Rădăcini s-a implicat activ în editarea calendarului alături de Credo Design SRL ca partener în proiect, contribuind cu machetarea grafică, realizarea ilustrațiilor și coperților. Calendarul conține o colecție inedită de proverbe, zicale, tradiții străvechi, dar și informații istorice ne-mediatizate, inscripții rare etc.

-“Centrul Cultural San-Tiana, Grădiștea de Munte” – este un proiect în curs de desfășurare al Asociației Culturale Rădăcini, al cărui obiectiv principal este realizarea unui punct de informare turistică pentru cei aflați în drum spre Sarmisegetusa Regia, iar ca obiectiv secundar are realizarea unui nod cultural ce va deservi obiectivelor Asociației.

IN MEMORIAM – MARIAN MIHAI 1959-2015 – fondator și președinte Asociația Culturală Rădăcini

Pe lângă proiectele desfășurate de Asociația Culturală Rădăcini, membrii acesteia au avut participări și comunicări științifice constante în forurile de specialitate, dar și sesiuni de comunicări inițiate de organizație, precum sesiunea extraordinară de comunicări științifice pe tema Mărțișorului și originea Dragobetelui, colaborare cu primăria comunei Orăștioara de Sus.

Activitățile Asociației Culturale Rădăcini au avut întotdeauna un grad ridicat de diversitate, iar membrii săi au contribuit constant la extinderea preocupărilor și la abordarea cercetării din noi perspective și prin prisma tuturor specializărilor profesionale, în viziunea de a avea o dimensiune holistică asupra culturii și civilizației carpatice.